even voorstellen

Jachthaven Furian bv bestaat dit jaar alweer 45 jaar. Op 2 juni 1973 werd de akte van oprichting getekend.

Na 45 jaar wordt de Jachthaven nog steeds gerund door Frans van Mierlo, die al bij de oprichting aanwezig was en na zijn militaire dienst op 1 oktober 1974 bij Furian ging werken.

Helaas, door een handblessure, opgelopen tijdens het werk, is de zeilmakerij/tuigerij momenteel geen 6 dagen per meer open. Aanwezig op dinsdag voor al uw reparatiewerk aan dekkleden, zeilen, wintertenten, maken van kleine boottenten en natuurlijk voor het vernieuwen van RVS verstaging.

Op de jachaven is in de loods altijd zeer veel bedrijvigheid geweest.

In 1973 werd er direct een grote watersportwinkel geopend. Aanvankelijk ook met levenmiddelen en div. dranken, ijsjes etc. Maar door de snelle groei van watersport stopte deze aktiviteit.

Het windsurefen kwam naar Nederland en als een van de eerste 10 Windsurfer dealer en windsurf school, zorgde ervoor dat ook de watersport steeds minder plaats kreeg. Het waren surfplanken, wetsuits, zeilen, imperials en spanbanden, surf onderdelen etc. Met de grootte merken, Windsurfer, Mistral en Wayler, wisten vele mensen Furian te vinden. Helaas kwam in de jaren 80 de klad in het surfen. En zo begon in 1995 Furian aan zijn nieuwe aktiviteit, zeilmakerij en scheepstuigerij. Dat doen we nog steeds, al is het geen volle werkweek meer. En natuurlijk is al die jaren de jachthaven het vertrouwde decor als u het terrein oprijd. Met mooie ligplaatsen in een kleinschalige jachthaven, midden tussen het groen aan de Westeinderplassen. Van sloep tot zeilboot en grote kruiser, veel klanten liggen al jaren in de jachthaven.

 

U BENT VAN HARTE WELKOM.

rechts

 

Dit is een test

2019  Furian   globbers joomla templates